Турнір з фехтування в Ужгороді зібрав близько 300 шпажистів і шпажисток

28.12.2017

Традиційний зимовий передсвятковий турнір з фехтування стартував в Ужгороді. 

Традиційний зимовий передсвятковий турнір з фехтування стартував в Ужгороді. Він відбувається на базі СК «Динамо» уже близько 10 років і є міжнародним. Цього року змагання відвідали і кілька клубів зі Словаччини. За три дні турнір зібрав близько 300 шпажистів і шпажисток – від дітей із 8 років і до ветеранів цього аристократичного виду спорту.

 

Сергій ГОРЕЦЬКИЙ

головний суддя змагань

Проводимо його в усіх категоріях і возрастах. Раніше це був виключно кадетсько-юніорський турнір. У зв’язку із тим, що маємо багато діток у залах, вирішили проводити і для менших вікових груп. Це 2008 р.н., 2006-2007 рн., 2004. До нас традиційно приїжджають словацькі гості. Цього року трохи помінялася географія, є учасники з Тернополя, Львова та Мукачева, а також усіх ужгородських клубів.

Ужгородський новорічний турнір має дружній характер та покликаний налагодити спортивні контакти. Так, цього року традиційно на доріжки вийшли спортсмени зі Львова. Переконані: такі змагання – необхідні для популяризації спорту серед дітей.

Олександр КОЧЕРГІН

тренер з фехтування СК «Спарта» (Львів)

Користь велика, організатори молодці – популяризують спорт серед дітей. Турнір на хорошому рівні. Кожна дитина отримує подарунок, медальку, грамоту, це важливо для початківців, які роблять перші кроки. Відмічу організаторів – Герея А.В. та Горецього С.С. На таких людях усе тримається, вони усе роблять для дітей.

Із фехтувальним клубом зі словацького міста Кошице закарпатська школа співпрацює більше 10 років. Спортсмени залюбки приїжджають до Ужгорода на турніри, аби отримати сильних спаринг-партнерів на доріжках. Крім того, закарпатські тренери також дають уроки словацьким фехтувальникам.

Ян ВЕСЕЛИ

тренер з фехтування клубу Villard Кошице, Словаччина

Наш клуб у Кошице існує понад 20 років, з Ужгородом співпрацюємо більше 10. Цей турнір відвідуємо уже у п’ятий раз. Наші спортсмени тут набираються досвіду та вчаться в українських фехтувальників. Ми ще наразі не можемо рівнятися з вами за здобутками. Але працюємо над цим, аби досягати вищої категорії, рівнятися на спортивну еліту, ставати сильнішими і на світових змаганнях.

Усіх учасників турніру нагородили солодкими подарунками, призери та чемпіони отримали медалі і Кубки. Традиційно відзначили також і цьогорічних дебютантів фехтувальних змагань. Після нетривалої зимової перерви закарпатські фехтувальники продовжать підготовку до  Чемпіонату України, а також етапів Кубка світу та Європи.